Kerstfeestje, Xolani en school musical

Afgelopen zaterdag was het al weer tijd voor het eerste kerstfeestje van het jaar. De kids genoten van een zeer geslaagde sportdag. Bijzonder voor mij was dat ook Xolani er bij was.

De vrijdag ervoor stond hij hier opeens weer voor het hek, onder het bloed en met diepe sneeen in zijn arm, zijn zus had hem gestoken en een paar neven hadden hem in elkaar geslagen met als gevolg een bloedneus, blauw oog en een grote plek op zijn rug! T gaat de laatste tijd niet goed met hem, hij gebruikt drugs en alcohol, gaat niet meer naar school en woont bij een paar "vrienden" van hem in huis. We weten nog steeds niet wat er nu precies gebeurd is, en xolani heeft er ongetwijfeld ook schuld aan, maar feit blijft: je probeert toch nooit een kind van 13 jaar oud neer te steken! Na een hele lange dag wachten in het ziekenhuis, een aantal hechtingen in zn arm en wat zorg van mij en Gaby konden we verder helaas niet zoveel voor hem doen en hebben we hem toch maar weer thuis afgezet.

Zaterdag ochtend heb ik hem weer opgehaald zodat hij hier kon douchen en ik zn wond kon schoonmaken... Toen was hij weer hartstikke vrolijk en zo leuk en lief aan het spelen met de andere kids dat de tranen in mn ogen stonden... wat moet er toch van hem terecht komen...

Dinsdag avond zijn we gaan kijken bij de kerstmusical op Doonhights Primary school. Onze Anele, Akhona en Pamela zongen in het koor, zo schattig en leuk om te zien!

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Nikki

lieve wilma,

wat een heftig verhaal! Xolani heeft ook nog altijd een speciaal plekje in mijn hart. Wat een leuke foto van hem, hij wordt al zo groot, maar waarschijnlijk in zijn hart nog zo'n steeds klein mannetje op zoek naar liefde en aandacht! wat fijn dat jullie hem even hebben kunnen helpen en er voor hem zijn, heel bijzonder wat jij toch elke keer voor hem doet! houd vol!

liefs Nikki

Myriam

Wat triest om te horen... Gelukkig heeft hij jullie om op terug te vallen. Mooie foto's weer! Xx

Amber en Pieter

Hoi Wilma,

Geweldig dat je jnog steeds bij MOP je inzet voor het goede, weet zeker dat jij een verschil maakt! Leuke fotos, jammer van Xolani zijn ' avonturen' , weet zeker dat hij uiteindelijk wel zijn juiste pad zal vinden, hij is tenslotte bijdehand genoeg ;) Heel veel plezier nog daar en tot in Olanda 2011 ;)

Tabitha

Hi Wilma,

Wat lastig zeg. Fijn om Xolani toch blij te zien een een dag later.
Mooie foto's weer. En wat zit Thandeka's haar leuk! Ben je ondertussen ook al kapper voor de kinderen ;)

Tabitha

Wilma van Wijngaarden

Name: Wilma van Wijngaarden
Leeftijd: 36