Home

Baan

Image

Lieverds,

Heb n nieuwe baan, kan maandag beginnen bij Projob als business support. T is een tijdelijk baan, lekker in de buurt met een leuke club collega's, tot eind september. Geeft me mooi de kans om ondertussen alles op een rijtje te zetten. Ik heb er zin in.

P.s. Myriam, t is hier heul koud! Heb bijna elke dag "jouw" muts op! :-)

Proud auntie!

Image

Lieve allemaal, even een korte update!

Afgelopen maandag is mijn nichtje Lizzy geboren, t is een schatje!!! Fijn om hier nu te zijn en het van zo dichtbij mee te maken.

Ik woon inmiddels weer in mn eigen huisje in Amsterdam en ben heel druk op zoek naar een baan. Dat wil helaas nog niet zo erg lukken maar ik heb een aantal sollicitaties lopen dus even afwachten maar!

Ik mis Afrika en Mother of Peace, heb gelukkig wel regelmatig contact met de kids en er zijn al een stuk of 10 pakketjes naar ze onderweg :-)

Liefs! Wilma

Terug in NL

Image

Na n goede vlucht inmiddels veilig "thuis" bij pap en mam in NL. Nog wat onwennig, voel me net alsof ik hier voor een korte vakantie ben en snel weer terug ga... Besef nog niet echt dat mn werk bij MoP er echt op zit.

Afscheid van de kids was rustig en gelukkig niet dramatisch. Hier en daar werd een traantje weggepinkt maar de meeste kids gaven een knuffel, zwaaiden nog eens en gingen gewoon verder met leven... Zo doen ze dat en eigenlijk is dat nog helemaal zo gek nog niet.

Ga nu een onzekere tijd tegemoed, nog geen idee wat er op mijn pad gaat komen. Dat ik terug ga naar Afrika weet ik zeker, hoe, wat en wanneer nog niet. Mijn hart ligt daar, bij het land, de kinderen en een fantastische man.

Toch ga ik ook proberen om van alle goede dingen hier in Nederland te genieten; mijn familie, lieve vriendinnen, baby van Marleen en nog een heleboel meer.

Afscheidsfeestje

Image

Foto's van een heel geslaagd afscheidsfeestje afgelopen dinsdag. Het zit er bijna op... besef het nog niet helemaal, ben druk met inpakken en afronden. Net Sasha weg gebracht naar collega Pauline, ze heeft daar een heel fijn plekje gevonden.

Morgen rond 4 uur vliegen we en zaterdag om 09:30 komen we aan op Schiphol...

Foto's weekend Hluhluwe

Image

Wat fotos van een heel geslaagd weekend!

Foto's van la familia

Image

Voor t nieuwschierige thuisfront even wat foto's van "la familia" in Durban.

Gisteren zijn pap en mar meegeweest met de vrijwilligersdag van Be more, waarbij ze een aantal verschillende projecten hier in de buurt bezocht hebben. 's avonds heerlijk gegeten bij Moyo's voor tante mar haar verjaardag.

Vanochtend is mijn lieveling Apiwe opgehaald door welfare, er is een pleeg gezin voor hem gevonden. Hij was erg verdrietig en het blijft lastig om kids hier te zien vertrekken. Gelukkig hebben we maandag nog een klein afscheidsfeestje voor hem gehad bij mij thuis met pizza en film, was erg gezellig en de jongens waren super lief!

Morgen vertrekken we richting Hluhluwe waar we het weekend op safari gaan. Zoals jullie op de fotos denk ik wel kunnen zien vinden pap en mar er hier helemaal niets aan en vervelen ze zich enorm :-)

Aftellen

Image

Het aftellen is nu echt begonnen... Afgelopen zaterdag zijn pap en tante marja in Durban aangekomen. Mam kon vanwege een darmziekte helaas niet komen. Heerlijk dat ze er zijn maar ook wel spannend, het eind is voor mij nu echt in zicht...

Vorige week een sleepover gehad met Ntombizonke en Khetiwe. Pizza gegeten, film gekeken, heul veul chips gegeten en wonder boven wonder ook nog prima geslapen. De dames hadden het goed naar hun zin.

Gisteren "oppasdienst" gehad voor ons nieuwe babytje. Om huismoeder Winnie een beetje te ontlasten hebben we met de vrijwilligers een schema gemaakt om elke dag een paar uurtjes op haar te passen zodat Winnie haar huishouden kan doen. T is een moppie dus dat was helemaal geen straf!

Nieuwe aanwinsten

Image

We hebben weer 2 nieuwe aanwinsten bij MoP, Samgelo (foto 3) en Nokubonga (foto 1). N. nog maar 3 maanden out en piepklein, achter gelaten door haar moeder. S. is het broertje van Andy en afgelopen weekend door hun zwaar alcohol verslaafde moeder en de politie bij ons gedropt.

We weten nog niet of en hoe lang ze hier blijven maar ze worden op dit moment gelukkig goed verzorgd en worden door alle moeders, vrijwilligers en kinderen flink geknuffeld!

Open podium

Image

Lieverds,

Hoop dat jullie allemaal een fijne kerst hebben gehad! Hier was t warm, rustig en relaxed. Afgelopen woensdag was het weer tijd voor een open podium show van Gaby. Aan het eind van de avond hadden de kids een verassing voor mij, ze hadden een afscheidslied ingestudeerd!

Super lief, kon door mijn tranen de tekst niet meer lezen en de kids stopten van schrik met zingen toen ze mij zagen snikken maar de boodschap was duidelijk; bedankt voor alles en vergeet ons niet, we houden van je en zullen jou nooit vergeten. Het aftellen en afscheid nemen is nu echt begonnen... Probeer zoveel mogelijk te genieten van alles, deze week nog heerlijk naar de schoonheidsspecialiste geweest en lang in de zee gezwommen.

Party time & games room

Image

Even wat foto's van een kerstfeest bij Mother of Peace zodat jullie kunnen meegenieten van al die blije koppies!

Ook wordt er inmiddels druk gebruik gemaakt van de nieuwe games room. De oudere kids kunnen hier iedere avond na het eten een uur spelen en dat is een groot succes!

Merry Christmas!

Image

Lieve weblog lezers. Hierbij wil ik jullie hele fijne en gezellige kerstdagen wensen en alvast alle goeds voor 2011!

Met 34 graden, volop zon en in korte broek is het kerstgevoel hier nog niet echt aanwezig. Vanavond vier ik kerst met Byron en familie, daarna is er een avond dienst in de kerk bij Mother of Peace en morgen een lunch bij Linda en Gavin met alle vrijwilligers.

Heb de laatste paar dagen samen met de vrijwilligers zo'n 400 cadeautjes (allemaal donaties van mensen hier uit de buurt) uitgezocht en ingepakt voor onze kids dus ook zij komen morgen niets te kort!

Kerstfeest daycare kinderen Inkwali community

Image

Vandaag waren alle Mother of Peace kinderen uitgenodigd op een school in Durban voor een kerstfeestje. De 22 kindjes uit de community die dagelijks naar onze daycare komen konden daar niet mee naar toe.... gelukkig was daar een donatie van Arie de Jong zodat we, samen met de vrijwilligers een leuk feest speciaal voor hen konden organiseren. Zie foto's!

Kerstfeestje, Xolani en school musical

Image

Afgelopen zaterdag was het al weer tijd voor het eerste kerstfeestje van het jaar. De kids genoten van een zeer geslaagde sportdag. Bijzonder voor mij was dat ook Xolani er bij was.

Port Elizabeth

Image

Paar foto's van een fantastisch weekend in PE met Byron, Ciska en Johan!

Kleuters in toga en baret

Image

Afgelopen donderdag was ik uitgenodigd voor een "graduation" van Grade R op Umgababa primary school. Dit schooltje hier in de buurt help ik af en toe met wat tweedehands speelgoed, schoolspullen en kleding voor de 60 kleuters in Grade R.

Samen met Gaby en Matrina was ik braaf om 10:00 aanwezig, de tijd dat de hele happening zou beginnen. Zoals altijd hier moesten we "even" wachten voor de show begon, de camera van de camera man was stuk, toen hij terug reed naar zijn huis om een nieuwe te halen kreeg de beste man een ongeluk, maar 2 uur later konden we beginnen.

Alle berichten

Wilma van Wijngaarden

Name: Wilma van Wijngaarden
Leeftijd: 36